Bestill time hos Smådyrklinikken

Ved diaré hos hund anbefaler vi at du bytter til et egnet mage-tarmfôr. Eukanuba intestinal er et slikt fôr som kan benyttes. Overgangen fra tidligere fôr til Eukanuba intestinal kan skje umiddelbart. Man bør gi små og hyppige måltider fordi det er mer skånsomt for mage- tarmsystemet. Det bør ikke gis annen mat enn Eukanuba intestinal på grunn av at dette kan forverre diaréen.

Det anbefales å bruke Eukanuba Intestinal til symptomfrihet. Økning i mengde og skifte til normalfôr skal skje gradvis, helst over en uke.

Det anbefales å bruke probiotika i tillegg til dietten. Probiotikaen hjelper tarmens «snille» baktierier  til å opprettholde normal funksjon. Probiotika det anbefales å bruke er Zoolac (pasta) eller Canikur (tabletter), følg vedlagte bruksanvisning.

Dersom hunden ikke viser bedring i løpet av de 3 første dagene etter at diaréen oppstod, og diettfôr er prøvd, ta kontakt med veterinær. Ved samtidig oppkast og diaré eller blodig diaré, anbefales det generelt at veterinær kontaktes omgående. I noen tilfeller trenger hunden væskebehandling, dette gjelder særlig små raser, valper og eldre hunder. Dersom hunden blir påfallende slapp i løpet av de første 1-3 dagene etter at diaréen oppstod, ta kontakt med veterinær snarest.