Bestill time hos Smådyrklinikken

Det kan være flere fordeler med å kastere hannkatter. De fleste vil bli mer hjemmekjære og innskrenke territoriet sitt. Som oftest havner de mye sjeldnere i slåsskamp, men de fortsetter gjerne å forsvare det de oppfatter som sitt område. Kastrasjon av hannkatt vil i de fleste tilfeller hjelpe på eventuelle markeringsproblemer. Ved å kastrere hannkatten sin kan man også hjelpe til med å redusere antallet hjemløse katter. De fleste hannkatter vil bli mer kjælne etter kastrasjon, men dette kan variere litt fra katt til katt. En del katter legger på seg som følge av at de tar livet mer med ro.

Det er ingen sting som skal fjernes etter et slikt inngrep, men vi anbefaler likevel å holde katten inne 1-2 dager etterpå. Det er også viktig å følge med såret den første tiden for tidlig å oppdage en evt betennelse. Imidlertid er det svært sjelden det oppstår betennelse etter en kastrasjon.

Etter en kastrasjon vil hannkatten ha en litt høyere risiko for å få urinstein. Dette er mineraler som krystalliserer seg i urinblæren. Disse kan enten tette igjen urinrøret slik at katten ikke får tisse eller skrape opp innsiden av urinrøret. En vil da se blod i urinen. Får ikke katten tisse er dette svært alvorlig og krever øyeblikkelig hjelp.

Dette problemet kan enkelt forebygges ved å gi katten et fôr som er beregnet for kastrerte katter.