Bestill time hos Smådyrklinikken

Da er det noen ting som er lurt å tenke på dagen før og samme dag kjæledyret ditt skal til undersøkelse eller operasjon i narkose.

Dagen før

Dersom kjæledyret skal legges i narkose grunnet undersøkelse eller operasjon er det viktig at kjæledyret ikke spiser siste 6 timer før de skal inn til oss. Vann kan de har tilgang til opptil 2 timer før de skal til klinikken.

Kanin og marsvin skal ha tilgang på mat hele tiden, de skal ikke fastes før undersøkelsen/operasjonen.

Skal hunden din inn for undersøkelse av magesekk og/eller tarm (endoskopisk undersøkelse) er det lengre faste før undersøkelsen. Da skal hunden fastes i 48 timer før undersøkelsen, vann bør tas bort 12 timer før.

Dagen for undersøkelse/operasjon

Luft hunden godt før dere kommer til oss. Hunden blir ofte roligere dersom de har tømt både blære og tarm før de kommer inn til klinikken.

Katter bør ikke slippes ut samme dagen dere skal inn til oss, hold katten inne fram til dere skal til klinikken. Dersom dere opplever at katten blir veldig stresset av å holdes inne kan katten leveres på morgenen til oss. Da staller vi den opp med tilgang til kasse i stort oppstallingsbur fram til katten skal undersøkes. Ta da kontakt med klinikken for å avtale oppstalling.

Skal det tas urinprøve av hunden eller katten ønsker vi at dere ikke har luftet hunden og at katten ikke har hatt tilgang på dokasse de siste timene før dere kommer inn.

Når dere ankommer klinikken, registrerer vi dere i resepsjonen og dere tas imot av en av våre veterinærer.

Noen ganger blir kjæledyret levert og vi gir beroligende uten eier til stede, andre ganger er eier sammen med kjæledyret fram til første beroligende medisiner er gitt.

Vi ønsker at dere er tilgjengelig på telefon dagen kjæledyret er hos oss, dette for at vi lett skal kunne få tak i dere om vi har ytterligere spørsmål eller det skjer noe uforutsett under operasjonen.

Kjæledyret blir som regel sendt hjem samme dag undersøkelsen eller operasjonen er, men i sjeldne tilfeller blir kjæledyret stallet opp over natten til neste dag.

Du som eier får informasjon med tanke på medisinering og andre hensyn som må tas de første dagene etter prosedyren når du henter kjæledyret ditt.

Har du ytterligere spørsmål du ikke finner svar på her? Da kan du lese mer her eller ta kontakt med oss.