Bestill time hos Smådyrklinikken

Benkirurgi utføres som følge av akutte skader, medfødte defekter eller langvarige belastningslidelser i skjelett og bevegelsessystemet. På Smådyrklinikken i Haugesund har vi lang erfaring med operasjoner og prosedyrer i forbindelse med dette.

Vi har kompetanse og utstyr i form av ekstern fiksering og plater for å operere beinbrudd på hund, katt, chinchilla, marsvin og kanin.

Vi opererer videre korsbåndskader på hunder under 15 kg med en metode som kalles lateral fabella teknikk.

Hunder over 15 kg og brukshunder/arbeidende hunder bør opereres med en metode som kalles TPLO. TPLO gir bedre prognose og større sjanse for normal bruk av beinet på sikt fremfor andre type operasjoner for korsbåndskade. Veterinær Pål Skagseth utfører begge type operasjoner her på klinikken.

Patellaluksasjon er en lidelse som er svært vanlig på de små hunderasene. Disse opereres ulikt alt etter hvilken grad de kategoriseres som. Lidelser som osteocondrose hvor løse bruskbiter i ledd skaper smerte for pasienten bør opereres relativt raskt. Denne typen operasjoner utføres også her hos oss.

Smertebehandling er svært viktig ved operasjoner i bein og vi strekker oss til det ytterste for at pasienten skal ha det så bra som mulig både før, under og etter operasjonen.

Ved usikkerhet omkring årsak til halthet har vi mulighet for å ta CT på klinikken eller henvise for MRI ved ekstern klinikk.

Pasienter settes opp til beinoperasjoner etter innledende helseundersøkelser på Smådyrklinikken i Haugesund eller etter ønske fra veterinær.

Skal kjæledyret ditt inn til undersøkelse eller operasjon i narkose hos oss? Da er det noen ting som er lurt å tenke på dagen før og samme dag. Les mer her.